ANIMATION FESTIVAL
 18.–20.5. 2023

FESTIVAALIN TUOMARISTO

Festivaalin kilpasarjoja tarkalla mutta oikeudenmukaisella silmällä arvioi tänäkin vuonna arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu alan ammattilaisista ja tulevista tekijöistä.

Junior-kilpasarjan tuomarina toimii saksalainen animaatio-ohjaaja Veronica Solomon. Viime vuonna tamperelaistunut Solomon on tehnyt lukuisia lyhtyanimaatioita ja erityisesti lapsille suunnatut animaatiot sekä stop-motion animaatiot ovat lähellä hänen sydäntään.

Festivaalin uutta Nordic&Baltic -kilpasarjaa tuomaroi Finnanimationin toiminnanjohtaja Liisa Vähäkylä. Vähäkylällä on usean vuoden asiantuntemusta animaatioalalta ja häneltä on ilmestynyt maaliskuussa tuore pohjoismaista animaatiota käsittelevä kirja Nordic AnimationBalancing the East and the West.

Kotimaisen kilpasarjan tuomarina toimii belgialaisohjaaja Soetkin Verstegen. Verstegen voitti vuoden 2021 festivaalin Parhaan Kotimaisen Animaation -palkinnon kokeellisella animaatiollaan Freeze Frames. Lisäksi Verstegen opettaa animaatiota LUCA School of Artsissa Belgiassa. Verstegen pitää tämän vuoden festivaaleilla lisäksi omaan työskentelyynsä keskittyvä Masterclass Beautiful Frames.

Dokumentaarisen kilpasarjan animaatio arvioi ja voittajan valitsee tuottaja, käsikirjoittaja, ohjaaja ja elokuvaleikkaaja Pauliina Punkki. Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Punkki on toiminut elokuva- ja televisio alalla yli 20 vuoden ajan. Hän on tehnyt ohjaajana ja leikkaajana lukuisia palkittuja elokuvia ja televisiosarjoja. Pauliina Punkin pitkä dokumenttielokuva Lumipalloefekti saa ensi-iltansa teattereissa syksyllä 2023 ja Elisa Viihteellä 2024.

Kansainvälisten kilpasarjojen tuomaristossa nähdään tänä vuonna Cinemaissi -festivaalin taiteellinen johtaja, ohjaaja Tamara Aalto, tuottaja ja AD Elli Murtonen sekä Aalto Yliopiston elokuvan ja animaation opiskelija, ohjaaja Roosa Vuokkola.

Suomen Elokuva- ja Media-alan työntekijät SET ry myöntää Parhaalle Kotimaiselle Lyhytanimaatiolle 500 euron palkinnon.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään lauantaina 20.5. klo 20.00 alkaen Kino K13:ssa.