ANIMATION FESTIVAL
19.–22.5.2022

Masterclass: Kuvakäsikirjoittaminen

Kolmantena torstain 19.5. Masterclass-sarjassa saamme mielenkiintoisen kurkistuksen kuvakäsikirjoittamisen maailmaan. Pitkän linjan kuvakäsikirjoittaja Leena Lecklin tulee kertomaan työstään muun muassa Gigglebug Entertainmentin uudessa Disney tv-sarjassa Keltainen Lumimies.

Leena on uransa aikana matkustanut paljon ympäri Eurooppaa eri studioilla ja kokeillut taitojaan monella eri animaation osa-alueella – kuitenkin palaten aina takaisin kuvakäsikirjoittajaksi, koska on huomannut sen olevan lähinnä sydäntään. 

Hän on työskennellyt muun muassa kuvakäsikirjoittajana, layout- ja tausta-artistina Golden Wolf-studiolla Lontoossa, animaattorina ja kuvakäsikirjoittajana Skjald studiolla Kööpenhaminassa, ja FX-animaattorina Cartoon Saloonilla Irlannissa heidän viimeisimmässä elokuvassaan Wolfwalkers (2020).

Masterclassissa Leena käy läpi erityisesti erilaisia tapoja kuvakäsikirjoittaa lastensarjaa ja minkälaisia tekniikoita ja lähestymistapoja uuden lastensarjan kuvakäsikirjoitukseen kuuluu. Mitä hyviä ja huonoja puolia voi olla kuvakäsikirjoitus-lähtöisestä sarjasta, jonka käsikirjoitus on vain suuntaa antava, verrattuna tarkasti käsikirjoitettuun sarjaan, jossa kuvakäsikirjoitus on huomattavasti rajoitetumpaa. Saamme nähdä esimerkkejä hänen omista töistään ja yleisöllä on myös mahdollisuus kysyä lisää tästä kiinnostavasta ammatista.

Leena Lecklinin Masterclass torstaina 19.5. klo 17.00 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa.